8 de set. 2011

En Mao i la Ciutat Prohibida

Segurament molts de nosaltres ens hem preguntat algun cop perquè està la foto d'en Mao Zedong a la porta de la Ciutat Prohibida. 

Quan entres a la quilomètrica Plaça de Tiananmen i mires al fons veus com aquell gran complex, com és la Ciutat Prohibida, té en la seva entrada la foto del dictador que es pot contemplar des de qualsevol posició de la gran plaça. Pot voler dir que aquella era casa seva, i que els xinesos l'havien de cuidar, respectar i venerar? 

Realment el motiu pel qual Mao va fer penjar la seva foto allà va ser per explicar a la població, el canvi de sistema o de règim que s'estava produint. 

La Ciutat Prohibida encarna la Xina tradicional, l'antiga... la Xina feudal, amb els emperadors, l'emperatriu... i tot el seguit de normes que això significava, sobretot per l'esclavatge i la desigualtat entre les persones. 

Mao va voler dir a la Xina, però també el món, que el feudalisme a la Xina s'havia canviat i que ara ell, i el comunisme era qui governaria la Xina, i què millor que imposar la imatge del canvi (del comunisme) en el punt de referència més important pel feudalisme, la Ciutat Prohibida.

En resum, la foto de Mao simbolitza la victòria del comunisme sobre el feudalisme.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada