8 d’ag. 2011

El número de la sort, el 8

Avui fa 3 anys de l'inici dels Jocs Olímpics de Beijing. Avui som 8 d'agost, o be 8 del mes 8. Fa tres anys va coincidir que érem 08-08-08. Casualitat que els xinesos iniciessin aquell dia la cerimònia inaugural dels JJ.OO? Doncs no. Certament, el número 8 és el número de la "bona sort". 
Per buscar els orígens del perquè és el 8, hauríem de remuntar-nos als inicis dels temps imperials. El fet que el 8 en xinès es pronunciï "ba" i la paraula "enriquiment", "guanys econòmics" o "fortuna de diners" també sigui "ba", però amb diferent entonació, fa que es triés aquest número com el de la "bona sort".
Els primers emperadors es rodejaven de 8 assessors imperials, tenien 8 muntanyes sagrades, existien els 8 punts cardinals... tot estava al voltant del 8. Això era el símbol que el país seria pròsper i tindria futur.
Avui en dia aquesta tradició encara continua. I els JJ.OO no van ser una excepció. Per rissar el rínxol, els JJ.OO es van inaugurar a les 8 i 8 de la tarda. 
A part dels JJ.OO aquell dia, de fa tres anys, més de quinze mil parelles van contraure matrimoni, per tal d'assegurar una bona i feliç vida. 
Moltes dones es van quedar embarassades calculant que els seus fills poguessin néixer aquell famós dia. És per aquest motiu que moltes d'elles van voler que els seus fills neixessin per cessària el dia 08-08-08.
Si els telèfons que porten el 4 costen molt de vendre, els telèfons amb varis 8, són els més demandats.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada