23 d’ag. 2011

Escopir

De les primeres coses en les que et fixes quan arribes a la Xina és que la gent d'allà té tendència a escopir al terra. I no ho fan de tant en tant i només unes poques persones. Gairebé la totalitat de la població no té cap mena de problemes per escopir. La tendència a realitzar aquesta acció és tant gran que fins i tot els dies previs als Jocs Olímpics de Beijing, al 2008, es van penjar cartells informatius on es demanava a la població que fos cívica i no escopís. 
Val més no fixar-se en el terra, perquè depenent de les zones, si són molt transitades o no, es pot convertir en un camp ple de mines, és a dir, de saliveres i altres fluids. Si ens fixem a terra podem estar anant de puntetes i saltant constantment, per això val més no pensar-hi i endavant!
El fet d'escopir és un fet cultural. Pels xinesos tot allò que prové de dins del cos s'ha d'expulsar i no guardar. Diuen que això de guardar-se els mocs en un mocador dins la butxaca dels pantalons és una autèntica "guarrada". Visions diferents del què és polit i el què no.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada