30 d’ag. 2011

Calefacció centralitzada

Tot i estar en ple segle XXI encara hi ha molts indrets de la Xina, on hi ha cases que pertanyen al règim. Són cases que es lloguen a un preu raonablement més econòmic. 

Aquestes cases, però, tenen la peculiaritat que la calefacció està centralitzada, és a dir, és el govern qui ordena quan s'ha d'obrir i tancar la calefacció. Ells poden indicar que el dia 1 de novembre la calefacció s'obre, és a dir, premen el botó i engeguen la calefacció per a tots els habitants d'aquestes cases. Si prèviament ha començat a fer fred cal tirar, avui en dia, de radiadors elèctrics, mantes o qualsevol element que pugui donar escalfor. 

El mateix passa en el moment de parar-la. Pot ser que diguin que el dia 1 d'abril la calefacció es tanca. Si durant el mes de març ha fet calor, cal obrir finestres per intentar que la temperatura de l'interior es reguli. 

Aquestes cases, doncs, tenen la peculiaritat que no tenen, en la calefacció, regulador de temperatura. El regulador, novament el posa l'Estat.

1 comentari:

  1. Això també pasava a Rumania fins que es van treure el Ceaucescu de sobre. Però amb el handicap que el senyor que engegava i parava la caldera normalment es venia part del combustible per treure's un sobresou i a partir del febrer havien de viure sense calefacció.

    ResponElimina