20 de jul. 2011

Negociem? (II)

No cal que es vagi fet un figurin, és a dir, es pot deixar la corbata per altres ocasions, ja que no és necessari per fer negocis. Norma 5: El més important no és l'aparença sinó la capacitat de negoci.
Quan s'entra en una negociació el qui entra primer ha de ser el cap de l'organització. Norma 6: la jerarquització és important.
No existeix la privacitat en les reunions. Et poden demanar des de la teva edat, passant per si estàs solter o casat, i que els hi expliquis algo del teu home o dona. Norma 7: volen la màxima transparència des del primer moment.
És molt important el compliment de la paraula. El què dius després ho has de complir perquè ells s'ho apunten tot. Norma 8: Ves alerta el què dius, sobretot quan portes alguna copa de més.
Donar la ma no és sinònim que estrictament el negoci estigui tancat, només és per amistat i respecte, és ser cordial. Norma 9: Tot ha de ser firmat.
S'utilitzen molts eufemismes. Les negociacions són dures i prolongades. Norma 10: No mirar el rellotge, pot ser contraproduent per a un mateix.
Estigues preparat per brindar tants cops com sigui necessari. Durant i després dels àpats les ampolles de vidre són les que van entrant i sortint més ràpid de la taula. Norma 11: Prepara el fetge abans de qualsevol negoci.
Si et guanyes a un client, el fidelitzes, llavors el tindràs per sempre i et portarà més clients. Norma 12: Guanyat un xinès i en tindràs cent al darrera.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada